Ett stycke klubbhistoria till tippen – och en fråga; ”vad tusan är detta?”

2017-10-21 21:38
  • Uppdaterad: 2017-10-21 21:38

”Vildens”, den gamla byggnaden på slalombackens västra sida, har på senare tid vandaliserats av ortens yngre förmågor. Mycket energi har lagts på att slå sönder fönster, krossa glas, kasta in och ut allt löst. Till slut var huset helt enkelt en farlig plats och inte möjligt att använda på något meningsfullt sätt i vår verksamhet.

När vi ett tag förfasat oss över såväl unga marodörer som föräldrar som släppt greppet… beslöt vi att tömma huset på ett organiserat sätt. Borlänge energi hjälpte oss med en container och under ett par dagar röjdes det ordentligt – fast nu i mindre destruktivt syfte.

Nu är ”Vildens” alltså tömt. Därmed har också ett stycke klubbhistoria försvunnit. Min egen reflektion under arbetet var bland annat denna: ”Tänk så många timmars ideellt arbete som ligger lagrat här!” Och – ”jösses, så tider, teknik, materiel förändrats!” Också –”så många prestationer, mer eller mindre lyckade, som legat förvarade i resultatbrickor från tiden före datautskrifterna!” Undrar till exempel hur nöjd Maria Bergfält, (då) Hudiksvalls IF var med tiden 77 minuter i klass D21 Elit någon gång anno dåförtiden…

En obesvarad undran är –”vad tusan är detta?” (Se bild!) Kan det vara ett räknehjälpmedel för sekretariat före den moderna teknikens insteg?

Nu är huset alltså tömt och kanske mindre intressant som tillhåll. I första hand kommunen får fundera på vad som sedan ska göras. Den tidigare (mycket tidigare…) tjänstebostaden för sanatoriets medarbetare är inte vad den en gång varit. Dock mindre skräpig.

Städpatrullen gm Gunnar Elgesjö

Skribent: Anders Berg