Domnarvets skidarrangemang i Covid-tider

04 JAN 2021 19:22
  • Skapad: 04 JAN 2021 19:22

Inte mycket är sig likt denna vinter. Men – vi kommer ”trots allt” att arrangera Bergebo Ski-weekend ännu en gång. Mycket blir dock annorlunda: I enlighet med samhällets restriktioner och rekommendationer samt i linje med vad Svenska Skidförbundet anger ska gälla för vår idrott (Information angående coronaviruset - Svenska Skidförbundet (skidor.com) kommer Domnarvets GoIF att inbjuda till

• Ungdomstävling för klasserna H/D 11 – 16 för deltagare från klubbar inom Dala-distriktet lördag den 16 januari
  • Seniortävling (H och D) för åkare som (enligt de förutsättningar som anges) i princip ”utövar skidåkning under yrkesmässiga former”. Till denna tävling inbjuds, i mån av plats, också juniorer som studerar vid skidgymnasium. Denna tävling hålls söndag den 17 januari.
  • Vi gör detta för att, efter förmåga, bidra till att vår idrott trots allt kan tillföras lite av det syre som håller lågan brinnande.

Inför och under tävlingarna kommer vi att noggrant informera om och betona vikten av att vi som arrangörer, tävlande och eventuella medföljare

• inte tillbringar längre tid på tävlingsarenan än vad som strikt krävs för åkarens deltagande
  • noggrant följer anvisningar, avspärrningar etc samt håller avstånd till tävlande och funktionärer.

Som väderprognoserna ser ut för den närmaste tiden kommer vi vara hänvisade till en konstsnöbana, vilket för längre distanser innebär ett flertal varvningar. För att undvika trängsel vid start/mål samt utefter banan kommer vi att tillämpa en minuts startmellanrum och visst uppehåll mellan klasser. Detta innebär att tävlingen kan komma att ta en stor del av dagen i anspråk.

Motionscentralen kommer endast vara öppen för toalettbesök med ingång från baksidan. Servering, omklädning hålls stängd.

Även detta arrangemang kommer att kräva funktionärer. Vi ber dig därför hålla helgen 16-17 januari 2021 öppen för medverkan som funktionär! Tävlingsledare är Magnus Skärhem.

Vi har också fått tillstånd arrangera ett lite längre lopp för ungdom i februari. Tävlingen kommer att gå det datum som avsetts gälla för Bergebo Skimaraton. Skimaran kommer INTE att köras, men vi arbetar med ett upplägg för en distriktslokal ungdomstävling söndag 7 februari med lite längre distanser än normalt. Tävlingsledare för denna tävling är Gunnar Elgesjö.

Vi tackar alla för de insatser som gjort att vi 2020 ändå kunnat erbjuda en efter förutsättningarna väl fungerande verksamhet och önskar alla medlemmar ett Gott Nytt År 2021!

Domnarvets GoIF, styrelsen

Skribent: Styrelsen