Hoppa till sidans innehåll

Nya regler angående REGISTERUTDRAG

19 DEC 2019 17:19
För att säkerställa en TRYGG IDROTT har Riksidrottsförbundet beslutat att alla föreningar från och med 1 januari 2020 skall begära att ledare/funktionärer i barn- och ungdomsverksamhet skall uppvisa ett registerutdrag som styrker att de är ostraffade
  • Skapad: 19 DEC 2019 17:19

Enligt lag har en förening möjlighet att begära ett s k registerutdrag, som styrker att en anställd eller funktionär/ledare som i sin roll kommer i kontakt med barn/ungdomar är ostraffad.

För att säkerställa en TRYGG IDROTT har Riksidrottsförbundet beslutat att alla föreningar från och med 1 januari 2020 skall begära att ledare/funktionärer i barn- och ungdomsverksamhet skall uppvisa ett sådant utdrag. Det är den enskilde som hos Polisen begär ett sådant intyg, som vederbörande sedan visar för föreningen.

Vi återkommer snarast med information om exakt hur detta ska administreras, och får som första steg inventera vilka ledare, som omfattas av dessa nya regler.

Mer information kan du själv läsa på https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott/

Den som känner sig självklart omfattad av dessa regler kan naturligtvis själv redan nu begära ett registerutdrag.

Avslutningsvis kan vi påminna om att denna regel, som möjligen kan upplevas byråkratisk och baserad på misstänksamhet mot ideellt arbetande barn- och ungdomsledare, tyvärr kan motiveras utifrån några mycket tråkiga händelser på flera håll i landet.

/Styrelsen

Skribent: Domnarvets Styrelse
E-post: Adressen Gömd

Aktuella arrangemang

___________________Huvudsponsor

ssab

Maxi_Borlänge  logga

Övriga Sponsorer

Dalarnas Försäkringsbolag

cykelcentrum_200

Trimtex  

Övriga samarbetsparter

SS_liggande_2016


 

Bergebo väderstation

Postadress:
Domnarvets GOIF
Hemgatan 71
78473 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024317600
E-post: This is a mailto link

Se all info